Bundevijada u PŠ Nova Subocka
Autor: Klara Ćosić, 10. 11. 2014.
Kako bismo odali čast i zahvalu tome ukusnom i zdravom povrću – bundevi (buči ili tikvi) odlučili smo prošli tjedan organizirati svoju vlastitu bundevijadu.
Prikupili smo razne sorte bundeva, te od jedne u našem kraju relativno nove –Hokaido tikve smo čak skuhali i vrlo ukusnu juhu.Saznali smo da je vrlo ukusna i zdrava kao juha, prefina u savijači (piti od tikve), te pečena i posuta šećerom.
Vrlo je i dekorativna, pa smo je iskoristili kao vaze za naše jesensko cvijeće, te u izradi svijećnjaka, a i od kolaža smo izrađivali cijeli tjedan naše viseće bundeve.
Naučili smo da su skoro svi dijelovi bundeve (tikve) jestivi, bogati raznim vitaminima i mineralima, pa smo čak i mamama savjetovali da je češće koristimo u prehrani.
Učiteljica i učenici 3.r. PŠ Nova Subocka