preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Kozarca Lipovljani

Login

eTwinning škola

Erasmus+

 

Himna naše škole

 

eTwinning
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projekt Our autumn story / Naša jesenska priča
Autor: Ivona Šakić, 3. 2. 2020.

U projektu Our autumn story / Naša jesenska priča sudjelovali su učenici 1. i 4. PŠ Piljenice i učiteljica Tatjana Dlouhi.

Projekt je počeo prvim danom jeseni te je okupio 31 učitelja iz raznih država. Mnoštvo učenika od 1. do 8. razreda, uz temu godišnjeg doba jeseni upoznavali su  jesenske promjene u neposrednoj okolini u svome mjestu te utjecaj jesenskih promjena na život ljudi, biljaka i životinja. Proučavali smo život svoga mjesta u jesenskim mjesecima te smo prigodno obilježili sve važne nadnevke poput Dana kruha, Međunarodnog dana tolerancije, Svjetskog dana zaštite životinja,  Dana jabuka, Blagdana Svih svetih, Dana sjećanja na Vukovar, Svetog Nikole, adventskog sajma   i  završne božićne priredbe. Na poseban način obilježili smo prvi dan jeseni koji je ujedno bio početak projekta. U suradnji s ravnateljicom naše škole sudjelovali smo u berbi kukuruza. Učenici su  upoznali ručno branje kukuruza, pjesme koje su se pjevale pri branju, zabavili su se perušanjenjem i stavljanjem brkova od komušine. Berba kukuruza je snimana a scene će se prikazati u filmu 250 godina naše škole. Kroz ovaj projekt nastali su brojni likovni i literarni uradci učenika. Posebno smo ponosni što smo povodom Međunarodnog dana tolerancije nagrađeni za naš video uradak Čovjek uzrok i rješenje problema u kategoriji društeno angažiranog rada od strane Foruma za slobodu odgoja. Školska knjiga nagradila nas je  knjigama Trnoružica  i Svijet kukaca  za sudjelovanju u Adventskom kalendaru.

Tijekom jesenskih mjeseci zabavili smo se integrirajući eTwinningov projekt i njegove aktivnosti u naš plan i program i razredni kurikulum.

Posljednji dan jeseni i završetak projekta obilježili smo postavljanjem hranilica za ptičice u blizini škole kako bismo ih nahranili prije zime. (Tatjana Dlouhi)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju